• darkblurbg


Ik ben Sasja Gerritsen en oprichter van Letter&Zo. Als klein meisje hield ik al van schrijven. Op school koos ik altijd de mooiste pennen en zette ik in opperste concentratie mijn letters op papier. Letters die mijn gedachten verwoordden in mijn dagboek, letters die brieven maakten voor mijn vriendinnen en letters die mijn fantasieverhalen tot leven brachten.

 

Verhalen verslinden

Ik schreef niet alleen verhalen, maar las ze ook graag. De boeken van Thea Beckman, Jan Terlouw, Annie M.G. Schmidt en Roald Dahl verslond ik als kind. Nog steeds lees ik veel; alleen én samen met mijn dochter Bloem en zoon Jippe. Elke avond kruipen we met z’n drietjes in bed en lees ik ze eindeloos voor uit boeken van hun favoriete schrijvers zoals Paul van Loon, Janneke Schotveld en Roald Dahl. Voor mij is er niets mooiers dan met verhalen samen de dag af te sluiten.

 

Van Arnhems naar Amsterdams meisje

Ik groeide op in Arnhem en vertrok halverwege de jaren negentig als Arnhems meisje naar Amsterdam om te studeren en later te werken. Jarenlang werkte ik als projectmanager marketing-pr bij gerenommeerde communicatieadviesbureaus. Ik had het voorrecht te werken voor klanten als McDonald’s, Coca-Cola, Albert Heijn, NOC*NSF en KPN. Van strakke planningen, deadlines en budgetten werd ik niet bang en ik leerde mensen achter hun broek te zitten, maar wel altijd op een prettige en persoonlijke manier. Met een team van gedreven tekstschrijvers, fotografen, vormgevers en adviseurs de beste campagnes, persberichten, magazines en events creëren en realiseren was een (soms hectisch) feest.

 

Mijmeren

Na bijna 20 jaar Amsterdam kwam het verlangen naar meer rust en ruimte. Ik miste de door mij zo geliefde Posbank en familie dichtbij. Ik kom graag in het bos. Voor mij is het dé plek waar ik heerlijk kan mijmeren (een van mijn favoriete bezigheden) en tot nieuwe creatieve inzichten kan komen.

 

Liefde voor de letter combineren...

Ik verhuisde dus weer terug naar het oosten van het land. Via Arnhem en Velp kwam ik drie jaar geleden in Doesburg terecht. Ik werkte een tijd als freelance projectmanager en een paar jaar bij Huisartskliniek, waar ik aan verschillende (on)line marketing- en communicatieprojecten werkte. Ik coördineerde onder andere de ontwikkeling van de nieuwe website, schreef blogs en advertorials, vulde social media kanalen met content en organiseerde masterclasses. In die tijd ontdekte ik dat schrijven toch wel erg leuk is. Op zoek naar de juiste woorden én effectieve middelen om de doelgroep met een verhaal te bereiken. Offline en online. In Letter&Zo kan ik mijn liefde voor de letter, maar ook mijn jarenlange kennis en ervaring als communicatieprofessional kwijt.

Wil je meer van mij weten? Laten we dan afspreken. Je mag me natuurlijk het hemd van het lijf vragen.